Chicken Tawa Keema

Chicken Tawa Keema 

Ingredients 

  1. Chicken mince 700 grams  
  2. Tomato 1 
  3. Onion  2 
  4. Ginger 1 inch  
  5. Garlic paste 1 tbsp 
  6. Red chili powder 1 tsp 
  7. Turmeric Half tsp 
  8. Black pepper Half tsp 
  9. Green chili 2 
  10. Oil Half cup 
  11. Salt  As per taste  
  12. Tomato paste 1 tbsp

Procedure

  • Add oil on a flat pan. 
  • Add chicken mince and fry.
  • Add onion chopped and fry.
  • Cook for 5 min covered.
  • Add red chili powder.
  • Add green chili.
  • Add garlic paste and tomato paste.
  • Add turmeric and salt.
  • Add ginger.
  • Cook for 5 min covered.
  • Cook for 5 min without covering white stirring.
  • Garnish with tomatoes.
  • Serve as it is.


اجزاء

چکن کا قیمہ 700 گرام

ٹماٹر 1

پیاز 2

ادرک 1 انچ

لہسن کا پیسٹ 1 کھانے کا چمچ

لال مرچ پاؤڈر 1 چائے کا چمچ

ہلدی آدھا چائے کا چمچ

کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ

ہری مرچ 2

تیل آدھا کپ

نمک حسب ذائقہ

ٹماٹر کا پیسٹ 1 چمچ


ترکیب

ایک فلیٹ پین پر تیل ڈالیں۔

چکن کیما ڈال کر بھونیں۔

کٹی ہوئی پیاز ڈال کر بھونیں۔

ڈھک کر 5 منٹ تک پکائیں۔

لال مرچ پاؤڈر ڈالیں۔

ہری مرچ ڈال دیں۔

لہسن کا پیسٹ اور ٹماٹر کا پیسٹ شامل کریں۔

ہلدی اور نمک ملا دیں۔

ادرک شامل کریں۔

ڈھک کر 5 منٹ تک پکائیں۔

ہلاتے ہوئے ڈھکنے کے بغیر 5 منٹ تک پکائیں۔

ٹماٹروں سے گارنش کریں۔

جیسا ہے پیش کریں۔



0 Comments

Follow Me On Instagram