Chicken Tawa Keema
Ingredients
- Chicken mince 700 grams
- Tomato 1
- Onion 2
- Ginger 1 inch
- Garlic paste 1 tbsp
- Red chili powder 1 tsp
- Turmeric Half tsp
- Black pepper Half tsp
- Green chili 2
- Oil Half cup
- Salt As per taste
- Tomato paste 1 tbsp
Procedure
- Add oil on a flat pan.
- Add chicken mince and fry.
- Add onion chopped and fry.
- Cook for 5 min covered.
- Add red chili powder.
- Add green chili.
- Add garlic paste and tomato paste.
- Add turmeric and salt.
- Add ginger.
- Cook for 5 min covered.
- Cook for 5 min without covering white stirring.
- Garnish with tomatoes.
- Serve as it is.
اجزاء
چکن کا قیمہ 700 گرام
ٹماٹر 1
پیاز 2
ادرک 1 انچ
لہسن کا پیسٹ 1 کھانے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1 چائے کا چمچ
ہلدی آدھا چائے کا چمچ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
ہری مرچ 2
تیل آدھا کپ
نمک حسب ذائقہ
ٹماٹر کا پیسٹ 1 چمچ
ترکیب
ایک فلیٹ پین پر تیل ڈالیں۔
چکن کیما ڈال کر بھونیں۔
کٹی ہوئی پیاز ڈال کر بھونیں۔
ڈھک کر 5 منٹ تک پکائیں۔
لال مرچ پاؤڈر ڈالیں۔
ہری مرچ ڈال دیں۔
لہسن کا پیسٹ اور ٹماٹر کا پیسٹ شامل کریں۔
ہلدی اور نمک ملا دیں۔
ادرک شامل کریں۔
ڈھک کر 5 منٹ تک پکائیں۔
ہلاتے ہوئے ڈھکنے کے بغیر 5 منٹ تک پکائیں۔
ٹماٹروں سے گارنش کریں۔
جیسا ہے پیش کریں۔
0 Comments