Katori Chana Chaat


Katori Chana Chaat

The universally adored chaat is formed into a creative starter, Katori chaat, where a lip-smackingly delectable sweet and exquisite filling is settled inside a flaky Katori. This fresh Katori chaat recipe is a superb make-ahead hors d'oeuvre, and you can undoubtedly change around the fillings and play around with your own garnishes.

Ingredients

  1. All purpose flour 2 cup
  2. Salt 1 tsp
  3. Ghee 2 tbsp
  4. Water as required
  For Chaat Recipe
  1. Chickpeas 1 cup
  2. Tomato 1
  3. Boiled potatoes 1 cup
  4. Onion 1
  5. Tamarind sauce 1 cup

Procedure

  • Mix butter oil with all purpose flour and form a paste like structure.
  • Add water and make a dough either hard nor soft.
  • Rest for 4-5 hours. 
  • Make small balls of dough and make them thin with a rolling pin.
  • Add the dough on the small pots as shown in the video given below. 
  • Fry in oil as done in video. 
  • Cool down the bowl. 
  • Mix all the ingredients of Chana chat.
  • Fill adequate quantity of chat in eatable bowls. 

اجزاء

میدہ 2 کپ
نمک 1 چمچ
گھی 2 کھانے کے چمچ
پانی حسب ضرورت
  چاٹ کی ترکیب کے لیے
چنے 1 کپ
ٹماٹر 1
ابلے ہوئے آلو 1 کپ
پیاز 1
املی کی چٹنی 1 کپ

ترکیب

گھی کو میدہ کے ساتھ ملا کر بناوٹ کی طرح پیسٹ بنائیں۔
پانی ڈال کر آٹا بنا لیں نہ سخت اور نہ ہی نرم۔
گھنٹے کے لیے ایک طرف رکھ دیں۔
آٹے کے چھوٹے چھوٹے گولے بنا کر رولنگ پن سے باریک کر لیں۔
چھوٹے برتنوں پر آٹا ڈالیں جیسا کہ نیچے دی گئی ویڈیو میں دکھایا گیا ہے۔
تیل میں فرائی کریں جیسا کہ ویڈیو میں کیا گیا ہے۔
پیالے کو ٹھنڈا کریں۔
چنا چاٹ کے تمام اجزاء کو مکس کریں۔
کھانے کے قابل پیالوں میں چاٹ کی مناسب مقدار بھریں۔
لطف اٹھائیں





0 Comments

Follow Me On Instagram