Balushahi



Balushahi 

Traditional dessert 

Overview 

As we are sharing the most popular and beautiful recipes of traditional desserts and dishes for you. All today we have a great selection of delicious dessert recipe for balushahi. 

About dish

The special dessert of Islamic culture and beautiful dishes. 

This dish was served on high class parties of Muslim kings. 


INGREDIENTS 

  1. All purpose flour 1 cup
  2. Sugar 1 cup
  3. Cardamom 1
  4. Baking powder half tsp
  5. Yogurt 1 tsp
  6. Butter oil 4 tbsp

Procedure 

Dough making 

  • Add all purpose flour, butter oil, baking powder and yogurt. 
  • Mix all these ingredients. 
  • Give rest for 4-5 hours. 
  • Make small balls and make a grove in the center with your finger. 

Frying

  • Add butter oil to the pan. 
  • Fry the dough balls on low flame. In butter oil. 
  • Cool after they get a golden brown colour. 
  • Sugar syrup 
  • Make a runny sugar syrup. 
  • Add the sugar syrup to the fried balls. 
  • Enjoy.


بالوشاهی

روایتی میٹھا


جائزہ

جیسا کہ ہم آپ کے لیے روایتی میٹھے اور پکوان کی مقبول ترین اور خوبصورت ترکیبیں شیئر کر رہے ہیں۔ آج ہمارے پاس بالو شاہی کی مزیدار میٹھے کی ترکیب کا بہترین انتخاب ہے۔


ڈش کے بارے میں

اسلامی ثقافت کا خاص میٹھا اور خوبصورت پکوان۔

یہ ڈش مسلمان بادشاہوں کی اعلیٰ جماعت کی پارٹیوں میں پیش کی جاتی تھی۔


اجزاء

میدہ 1 کپ

چینی 1 کپ

الائچی 1

بیکنگ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ

دہی 1  چائے کا چمچ

مکھن کا تیل 4 کھانے کے چمچ

ترکیب

آٹا بنانا

اس میں میدہ، گھی، بیکنگ پاؤڈر اور دہی شامل کریں۔

ان تمام اجزاء کو مکس کریں۔

4-5 گھنٹے آرام دیں۔

چھوٹی گیندیں بنائیں اور اپنی انگلی سے بیچ میں ایک گروو بنائیں۔

تلنا۔

پین میں گھی ڈالیں۔

آٹے کے بالز کو ہلکی آنچ پر بھونیں۔ مکھن کے تیل میں۔

سنہری بھوری رنگ حاصل کرنے کے بعد ٹھنڈا کریں۔

چینی کا شربت

بہتی ہوئی چینی کا شربت بنائیں۔

تلی ہوئی گیندوں پر چینی کا شربت ڈالیں۔

لطف اٹھائیں



0 Comments

Follow Me On Instagram